Alçak Gerilim Yönetmeliği(LVD) olan 2014/35/AB kapsamındaki elektrikli cihazlara bu yönetmeliğe uygun olarak,ilgili standartlara göre gerekli uygunluk testleri yapıldıktan sonra LVD yönetmeliği şartları yerine getirilerek CE işareti iliştirilmelidir.

Alçak Gerilim Yönetmeliği,Avrupa Birliğinin en eski Yeni Yaklaşım Direktifi olup ilk olarak 73/23/EEC olarak yayınlanıp yürürlüğe girmiş,daha sonra 2006 yılında 2006/95/EC olarak değişitirilmiş ve en son olarak da 2014 yılında 2014/35/EU olarak yayınlanıp 20 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

2014/35/AB Alçak Gerilim Yönetmeliğinin temel amacı CE işaretlemesi çalışmalarının daha ciddi ve düzgün bir şekilde yapılmasını sağlamak,üreticiye sorumluluklar yüklemek,uygunluk değerlendirme çalışmalarını geliştirmek ve yönetmeliğin uygulanmasını ciddi bir şeklide kontrol etmektir.

LVD yönetmeliği kapsamındaki elektrikli cihazların güvenlik testlerinin yönetmeliğe ve ilgili EN standartlarına uygun olarak ve bu standartların belirttiği test cihazlarıyla yapılması çok önemlidir.

2014/35/AB LVD yönetmeliği kapsamındaki elektrikli cihazlar doğru tesis edilip çalıştırılmadığında,servis ve bakımı Kullanma Kılavuzuna uygun olarak yapılmadığında ciddi tehlikeli durumlar meydana getirebilirler.

İşinizi kesinlikle şansa bırakmayınız,elektrikli cihazınızı yönetmelik ve standartlara uygun olarak test etmeden piyasaya sürmeyiniz.

(0) Yorumlar

Yorum Yap